Matkantekkoo Osa1

Ajattelen, että perhe on tärkein ja lasten hyvinvointi on minulle aina ensimmäisellä sijalla. Samalla kuitenkin koen, että lapset ansaitsevat myös hyvinvoivat vanhemmat. Omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, että minun on seurattava sydäntäni ja otettava elämässä vastaan haasteita, joiden kautta voin oppia uutta ja pysyä pois mukavuusalueelta. Vain toteuttamalla tavoitteitani työelämässä olen myös onnellinen arjessa ja vapaa-ajalla. Olen kyltymätön kehittäjä. Maailma on mielestäni tehty parannettavaksi. Samoin ajattelen meistä ihmisistä. Ei meillekään tee hyvää jämähtää paikallemme. Me kaikki kaipaamme ammatillista uudistumista ja hyvinvointia. Ihmisen elämä koostuu monista osa-alueista, joiden tasapainon tavoittelu on hyvinvoinnin kannalta keskeistä.

Haluan nyt kertoa eduskuntavaalikampanjoinnin kokemuksista lyhyesti. Koetan avata tässä samassa kirjoituksessa myös tunteita, joita tälle lyhyelle matkalle tähän saakka on liittynyt. Aikaa varsinaiseen vaalipäivään on reilu kolme kuukautta. Aika kuluu nopeasti kun on paljon tekemistä, hyvää seuraa ja ennen kaikkea iso, palava visio. Muutamassa kuukaudessa on tapahtunut kampanjan hiomisen suhteen paljon. Valmistelutyötä on tehty urakalla tukitiimin kesken. Todettava onkin, että valmistelun merkitys on aivan yksiselitteisen selvästi tässäkin projektissa iso. Kaikki kulminoituu keväällä muutaman viikon aikana tehtävään vaalityöhön.

Elokuun lopussa piirikokous valitsi minut eduskuntavaaliehdokkaaksi. Minua oli houkuteltu ehdokkuuteen jo vuosia aiemmin. Olin kiittänyt kauniisti, ja päättänyt lopulta jäädä pois. Minua kysyttiin tällä kertaa mukaan useastakin suunnasta. Minua mukaan pyytänyt henkilö toimi hienovaraisesti ja kohteliaasti minua kohtaan. Päätös ei ollut helppo. Mietin voinko lähteä tällaiseen projektiin ja mahdollisesti hyvin vaativaan tehtävään kun minulla on pieniä lapsia. Mietin voinko tavoitella suuria unelmia, koska meillä on perheessä vielä siihen päälle huomionsa haluavia kotieläimiä. Pohdin pitääkö unohtaa tämänkaltaiset toimet, koska mieheni tekee työtä, jossa hänen tulee matkustaa toisinaan paljonkin. Sain todella hyvät kotiläksyt. Pohdiskelutyötä kesti useita viikkoja, tai kuukausiakin. Kävin keskustelua itseni kanssa minulle tärkeistä ja merkityksellisistä asioista.

Ajattelutyö oli sekä palkitsevaa että piinaavaa. Sain käydä läpi elämän ydinasioita ja arvokysymyksiä reflektoiden itseäni. Mietimme eri skenaarioita ja vaihtoehtoja. Lopulta ratkaisuja alkoi löytyä ja päätös kääntyä myönteiseksi. Meillä on suureksi onneksemme lähipiirissä ihmisiä, jotka haluavat olla apuna lastenhoidossa. Myös aupair-vaihtoehtoa olemme kokeilleet. Tämä vaihtoehtojen avaaminen ja mahdollisuuksien läpikäyminen helpotti pohdintaani. Mies tuki, innosti ja halusi kannustaa minua elämään itseni näköistä elämää, koska kaikki kuitenkin järjestyisi. Näin se todellakin on. Kaikki on järjesteltävissä. Päätin vastata myöntävästi.

Syyskuun puolivälissä sain kampanjaan rekrytoitua kampanjapäällikön. Kampanjapäällikön kanssa kaksin urakoimme muutaman perusasian parissa päivässä kuntoon: avasimme verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat. Kirjoitimme auki valitsemiani kolmea teemaa ja aloimme koota tukiryhmää. Kaikki tapahtui parissa viikossa. Saimme mukaan innostuneita ja osaavia ihmisiä. Tästä olen äärettömän otettu. Hieno toimia kanssanne yhteistyössä.

Ensimmäinen tapahtuma, jonne lähdin tukitiimini kanssa oli syyskuun lopussa Lieksassa. Keskustelimme tapahtumassa useiden paikallisten ihmisten kanssa ja saimme mahdollisuuden kuulla mitä ihmisillä oli sydämellään. Itselleni uusien ihmisten tapaaminen on täysin luontevaa. Olen tottunut myös kohtaamaan erilaisuutta ja ottamaan vastaan kritiikkiä. Oli ilo osallistua tähän mukavaan, hyväntuuliseen ja rentoon tapahtumaan. Merkittävänä oivalluksena tapahtumasta mieleeni jäi yhteistyö ja kokemus siitä, että kaikki ehdokkaat ovat liikkeellä samalla asialla. Meillä on jokaisella halu palvella äänestäjiä parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on rohkeutta muuttaa maailmaa ja siksi olemme tässä. Olemme valmiina ottamaan vastuuta ja tekemään työtä muiden eteen. Kaikki tämä on matkantekkoo, jossa on otettava vastaan palautetta säällä kuin säällä, haettava yhdessä ratkaisuja myrskyisiin aikoihin ja silti kuljettava eteenpäin, säähän katsomatta, jotta matka vie perille sitten oikeaan aikaan.

Kiitos tukitiimille ja kaikille kanssaehdokkaille, jotka olette mukana matkassa!

Kommentit

Jätä kommentti