Matkantekkoo osa 2

Alkaa olla jo aika jälleen kertoa lisää kuulumisia ja kokemuksia tältä matkalta. Vaikka itse projekti, ehdokkuus sinänsä, on täysin uusi minulle ja monelle tukitiimissäni, niin kuitenkin kokonaisuudessa on ennen kaikkea kyse ihmisten kohtaamisesta ja samaan suuntaan pyrkimisestä. Ihmisten kohtaaminen ja kuuleminen on havaintojeni mukaan todella luontevaa tiimiini kuuluville henkilöille. Olen moneen kertaan hämmästynyt miten hienoja kuuntelijoita, keskustelijoita ja vuorovaikuttajia tiimiini kuuluvat ihmiset ovat. Itse olen myös jo tähän saakka matkalla nauttinut ihmisten kohtaamisesta, ja heidän arkeensa, sekä näkemyksiinsä tutustumisesta.

Olemme ehtineet nyt jo tavata useita ihmisiä eri ympäristöissä ja tilanteissa. Toreilla olemme kohdanneet ihmisiä viime aikoina lähinnä Joensuun ympäristössä. Kuitenkin helmi- ja maaliskuussa tulemme jalkautumaan Joensuuta huomattavasti laajemmalle. Voit lukea tulevista liikkeistäni tämän verkkosivun etusivun alalaidasta. Seuraava mahdollisuus tavata minut on aimmassa kotikunnassani Polvijärvellä. Polvijärvelle jalkaudun Kansanedustaja Seppo Eskelisen kanssa. Toivon kovasti näkeväni useita tuttuja paikalla, ja kaikki uudet tuttavuudet ovat yhtä lailla tervetulleita jututtamaan.

Ihmisten kuulemisen ja kohtaamisen lisäksi olen päässyt erilaisissa tilaisuuksissa keskustelemaan SDP:n eturivin poliitikkojen kanssa. Monessa keskustelussa olemme sivunneet elinvoimaa ja Itä-Suomen tulevaisuutta. Eilen olin kuulemassa työ- ja elinkeinoministeriön Itä-Suomen visiotyön julkistamista Joensuussa. Elinkeinoministeri Mika Lintilän johdolla aloitettu työ Venäjän hyökättyä Ukrainaan on meille Pohjois-Karjalaisille tärkeä kokonaisuus. Itä-Suomen visiotyö koostuu useasta elinvoimatyön vahvistamisen elementistä. Nämä kokonaisuudet ovat nykyisessä työssäni hyvin merkittäviä kokonaisuuksia.

Visiotyön mukaan meidän tulee 1) kehittää elinkeinoelämää ja osaamista, jotka tekevät alueesta houkuttelevan investoinneille, 2) panostaa koulutukseen ja TKI-toimintaan, joka tekee alueesta houkuttelevan osaajille ja opiskelijoille, 3) huolehtia turvallisuudesta ja omavaraisuudesta, jotka takaavat vakaan ja ennakoitavan toimintaympäristön sekä sujuvan arjen sekä 4) varmistaa saavutettavuus, joka on kehittämisen ja arjen sujuvuuden ehto.

Erinomaisia asioita koottuna elinvoimatyön kentän tehtäväalueen alle. Näitä kokonaisuuksia meidän tulee entisestään vahvistaa. Päästäksemme visioon, meidän tulee myös kohdentaa näihin osa-alueisiin rahoitusta ja toteuttaa konkreettisia investointeja. Ylätason otsikot on vietävä selkeiksi toteutussuunnitelmiksi. Visiot on myös osattava viedä käytäntöön yhä tiiviimmän yhteistyön ja selkeän tahtotilan siivin. Vaalikampanjan jatkuessa tulenkin kysymään teiltä mitä olette tästä visiosta mieltä ja mitä konkreettisia asioita meidän tulisi yhdessä toteuttaa vision toteuttamiseksi.

Kommentit

Jätä kommentti