Annu Räsänen

Olen 43-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, toimitusjohtaja, vaimo ja perheen äiti. Terveys, perhe, liikunta ja työ ovat minulle kaikista tärkeimpiä hyvinvoinnin tekijöitä. Työn yhteiskunnallinen vaikuttavuus, merkityksellisyys ja paremman arjen mahdollistaminen ovat keskeiset motivaattorit minulle. Aiemmin olen toiminut muun muassa kuntajohtajana ja nyt työskentelen toimitusjohtajana kahden kuntaomisteisen yhtiön ruorissa. Tehtävässäni olen tiiviisti mukana kunnan elinvoiman rakentamisessa.

Teemojani eduskuntavaaliehdokkaana ovat parempi työelämä, elinvoimainen Itä-Suomi ja vastuullisen hyvinvointitalouden rakentaminen. Työnteko on keskeinen keino osallistua yhteiskunnan toimintaan. Työorganisaatioissa on huomioitava myös nuorten, lapsiperheiden ja ikääntyneiden työtekijöiden tarpeet ja yhteiskunnan rakenteita on uudistettava siten, että työtä on aina kannattavaa ottaa vastaan. Hyvän arjen mahdollisuuksia ja hyvinvointia edistäviä palveluita tulee tarjota siellä missä niitä tarvitaan. Vastuullinen hyvinvointitalous huolehtii kaikilla tasoilla siitä, että teemme sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti parhaita ratkaisuja.

Minut tulisi valita kansanedustaksi tulevissa eduskuntavaaleissa, sillä lupaan laittaa itseni likoon paremman tulevaisuuden rakentamiseksi. Olen ollut poliittisesti aktiivinen ja kuulunut Seinäjoen sosialidemokraatteihin opiskeluaikoinani. Tällöin olin myös ehdolla kaupunginvaltuustoon. Haluan olla mukana vapaan, tasa-arvoisen, solidaarisen yhteiskunnan toteuttamisessa. Uskon, että koulutukseni ja työkokemukseni tukevat minua lainsäädäntö- ja päätöksentekotyössä, jossa voin palvella sekä aluettamme että myös maatamme.